Venezuela, gata să reacţioneze la un eventual atac militar al Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Vicepreşedinta Venezuelei, Delcy Rodríguez, a afirmat că ţara sa condamnă declaraţiile preşedintelui american, Donald Trump, cu privire la posibilitatea ca Statele Unite să intervină militar în soluţionarea crizei din Venezuela.

„Poporul Venezuelei va sta la straja hotarelor şi nu va permite amestecul din exerior, indiferent de unde vine”, a declarat Delcy Rodriguez, scrie presa rusă.

Potrivit ei, Caracas mereu este pregătit să-şi apere frontiera şi principiile, iar oricare stat care va încerca să aplice forţa va răspune.

Preşedintele amenican Donald Trump a declarat că există opţiunea unei intervenţii militare în Venezuela. El a precizat că a refuzat o întrevedere cu Nicolas Maduro.

„Cu siguranţă, este ceva… este o opţiune”, a spus Trump într-un interviu pentru CBS, întrebat în legătură cu o posibilă trimitere de trupe.

Criza politică din Venezuela a crescut în intensitate după un şir de proteste violente împotriva preşedintelui Maduro. Unul dintre liderii opoziţiei, Juan Guaido, s-a autoproclamat preşedinte interimar, iar SUA, Canada, Argentina şi alte state l-au recunoscut.

După Siria, Venezuela a devenit un nou câp de luptă între Statele Unite şi Rusia. Putin a trimis sute de agenţi ai unor firme de securitate private pentru a-i asigura protecţia preşedintelui venezuelean, Nicolas Maduro, contestat de Statele Unite în contextul crizei politice grave.

Franţa, Spania, Germania şi Marea Britanie s-au declarat pregătite să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte al Venezuelei, în termen de opt zile, în cazul în care nu se convoacă alegeri până atunci. Venezuela a respins ultimatumul europenilor.

Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro s-a declarat, sâmbătă, în favoarea desfăşurării de alegeri legislative anticipate în acest an în Venezuela, deşi acestea ar trebui să aibă loc doar în 2020.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite