Veaceslav Zaporojan a fost propus pentru funcţia de judecător al Guvernului de la Chişinău la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul Veaceslav Zaporojan a fost propus Cabinetului de miniştri pentru a fi numit în funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Guvernului Republicii Moldova.

Membrii Comisiei pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Guvernului au votat unanim pentru ca Veaceslav Zaporojan să fie înaintat Cabinetului de miniştri pentru a fi numit în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Amintim că Veaceslav Zaporojan este singurul candidat rămas în cursă, iar potrivit membrilor comisiei de evaluare acesta a avut o prestaţie impecabilă în cadrul interviului public, probă ce s-a desfăşurat vineri, oferind răspunsuri argumentate la toate întrebările care i-au fost adresate. Totodată, candidatul a promovat cu succes şi primele două etape ale concursului: preselecţia şi proba scrisă.

Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Guvernului a fost creată la 27 octombrie.

În prezent, Veaceslav Zaporojan este judecător asistent la CCM. De asemenea, el activează în cadrul Universităţii de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”, în cadrul Universităţii de Stat a Republicii Moldova unde este conferenţiar universitar la Catedra de Drept Constituţional şi Administrativ, dar şi la Academia de Studii Economice în Republica Moldova este conferenţiar universitar la Catedra de Drept Privat. Totodată, din anul 2001 până în prezent, este membru al Comisiei de examinare pentru evaluarea gradului de cunoaştere a prevederilor Constituţiei şi a limbii de stat pentru persoanele care solicită redobândirea cetăţeniei Republicii Moldova. În anul 2010, a primit medalia „Meritul civic”.

Amintim că şapte persoane au fost admise la concurs de către Comisia privind alegerea candidaţilor pentru suplinirea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională din partea Guvernului: Teodor Cârnaţ, Vladimir Grosu, Ion Creangă, Eugen Rusu, Mihai Corj, Valentin Ţîmbaliuc şi Veaceslav Zaporojan. Doar cinci dintre ei s-au prezentat la proba scrisă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite