Valeriu Munteanu critică votul de la miez de noapte al deputaţilor PSRM-Şor: „Avem de a face cu bandiţi ordinari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu privesc.eu

Liderul USB, Valeriu Munteanu, a declarat că „este foarte limpede pentru toată lumea faptul că autorul moral al banditismului legislativ realizat în ultimele două săptămăni în Parlament pe axa PSRM-Şor este Igor Dodon”. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care, la miez de noapte, deputaţii PSRM-Şor au votat legile bugetului, într-o grabă nejustificată şi în lipsa opoziţiei.

În aceste condiţii, Munteanu a solicitat organizarea alegerilor parlamentare anticipate, iar pe Maia Sandu a îndemnat-o să retragă invitaţia pe care i-a făcută lui Igor Dodon de participate la ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui ales.

„Anume “dumnealui” după ce a pierdut ruşinos alegerile prezidenţiale a comandat şi orchestrat să se aplice “tactica pământului pârjolit”, să fie votate, inclusiv noaptea, o serie de legi elucubrante, ce ne întorc nu doar în URSS, ci unele chiar direct în Evul Mediu”, a scris Valeriu Munteanu pe Facebook.

El a menţionat că „în toată istoria parlamentarismului moldav nu a fost niciodată o astfel de sfidate duşmănoasă a Constituţiei, a legilor, a cutumei, a responsabilităţilor statale, a bunului simţ”.

„Spiritul banditesc al lui Ilan Şor şi experienţele dictatoriale ale lui Plahotniuc domină actul legislativ în ultimele zile. Avem de a face cu bandiţi ordinari”, a spus Munteanu.

Politiciainul a mai adăugat că „în aceste condiţii cred că doamna Maia Sandu trebuie să ia în considerare retragerea publică a invitaţiei pe numele lui Igor Dodon. (împreună cu coaliţia parlamentară PSRM-Şor) pentru Ceremonia de Învestire a Preşedintelui Republicii Moldova, fiind un semnal foarte clar că Dodon a derapat de la principiile statului de drept direct într-o grupare criminală organizată, specializată în haos şi distrugerea ordinii constituţionale, în trădarea statului în folosul Federaţiei Ruse, în furtul banului public şi învrăjbirea interetnică, în distrugerea sistemului financiar şi bugetar, în dinamitarea relaţiilor internaţionale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite