Valeriu Munteanu: Dacă voi fi ales primar al Chişinăului, nu voi participa la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că va rămâne la şefia Capitalei în cazul în care câştigă alegerile din Chişinău, miercuri, 18 aprilie, şi candidatul PL la funcţia de primar de Chişinău, Valeriu Munteanu, a anunţat că nu intenţionează să folosească funcţia de primar pentru a ajunge în Parlament.

„Nu vin la Primăria Chişinău cu gândul la alegerile parlamentare din toamnă, cum fac alţi candidaţi. Declar cu toată respensabilitatea că, atunci când voi fi ales primar al Chişinăului, nu voi participa la alegerile parlamentare, ci mă voi dedica în totalitate oraşului”, a afirmat Valeriu Munteanu în cadrul evenimentului de lansare în cursa electorală pentru Primăria Chişinău.

Liberalul s-a lăudat că are experienţa necesară pentru a deveni primar, subliniind că a condus anterior Primăria Floreşti, dar a ocupat şi funcţia de ministru al Mediului.

„Ceilalţi candidaţi vor să înşele chişinăuienii. Promit proiecte fanteziste, dar nu vor să răspundă de unde vor lua bani pentru aceste proiecte”, a spus Munteanu.

Acesta a promis că banii încasaţi de FISC în Chişinău vor fi investiţi în Chişinău „şi nu vor mai fi la dispoziţia Guvernului”.

„Voi obţine, la necesitate prin referendum, ca veniturile obţinute de Chişinău să rămână la Primărie. Astfel, în Chişinău trebuie să rămână 100% din impozitul pe venit”, a menţionat candidatul PL.

Potrivit lui, bugetul anual al Capitalei este de 10 miliarde de lei, iar „Guvernul lasă Chişinăului doar 4 milairde, bani suficienţi doar pentru cheltuieli curente”.

Munteanu a mai promis că va aduce în proprietatea Primăriei Aeroportul Internaţional Chişinău.

„În Europa, aeroporturile sunt în proprietatea oraşelor”, a precizat liberalul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite