Usatîi: Plahotniuc a organizat protestele din 7 aprilie 2009 pentru a nu fi arestat de Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj
FOTO colaj

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, afirmă că organizatorul protestelor din 7 aprilie 2009 este prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc. Usatîi afirmă că democratul ar fi avut nevoie de răsturnarea puterii pentru a nu fi arestat de către preşedintele Republicii Moldova de atunci, Vladimir Voronin.

„Ceea ce se întâmplă în ţară, este un început „modest”, a anunţat astăzi Plahotniuc şi a vorbit despre „curăţenia generală”. Pentru început, Plahotniuc a organizat protestele din 7 aprilie, ca să scape de Voronin care intenţiona să-l aresteze după alegerile din primăvara anului 2009.

După aceea l-a cumpărat pe Lupu şi a început să captureze sfera politică. Din păcate, partenerii de coaliţie s-au dovedit a fi nişte idioţi, pe care era uşor să-i amăgeşti. Fiind bravo printre oi, Plahotniuc a reuşit cu partidul său criticat de tot poporul să-i şantajeze.

Prin intermediul schemelor off-shore, el a obţinut controlul marilor afaceri, întreprinderilor de stat şi instituţiilor de putere. El a distrus opoziţia PCRM. L-a condamnat pe principalul său partener de alianţă pentru infracţiuni pe care le-a planificat tot el. A călcat în picioare Constituţia, modificând-o cu votul judecătorilor români. A capturat 90% din spaţiul mediatic şi îl foloseşte pentru compromiterea opoziţiei.

A făcut din Ministerul de Interne şi Centrul Naţional Anticorupţie instrumente de şantaj şi represiune împotriva concurenţilor şi oamenilor de afaceri. Putem adăuga multe, dar în general, iată aşa un „început”. Acum, arestând judecătorii care cu acordul său lucrau la Platon, Plahotniuc anunţă „curăţenie generală”. Nu cumva a ordonat să fie el însuşi arestat?”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite