Un grup de activişti îi cere Maiei Sandu să prezinte scuze publice lui Igor Dodon. Ce declaraţie i-a nemulţumit pe aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de activişti îi cere preşedintei PAS, Maia Sandu, să prezinte scuze publice pentru că a spus că „toate acţiunile lui Igor Dodon arată că, în esenţă, el este un distrugător de familii”.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele AO Pro Ortodoxia, preotul Ghenadie Valuţa, susţine că non-familiştii nu au dreptul moral să judece pro-familiştii. Acesta spune că, pentru a fi un bun exemplu, Maia Sandu ar trebui să-şi întemeieze propria familie.

Potrivit lui Ghenadie Valuţa, Congresul Familiei, desfăşurat sub patronajul şefului statului, a fost un miracol. Un eveniment de asemenea amploare, organizat într-o ţară atât de mică precum e Moldova, este posibil doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Congresul a avut drept scop abordarea problemelor cu care se confruntă familia, dar discutarea riscurilor propagandei netradiţionalistului, la nivel local şi internaţional, şi identificarea de soluţii.

Mihai Balica, activist, consideră că Maia Sandu nu are dreptul moral să-i critice pe cei care tind să trăiască aşa cum au trăit strămoşii. 

„Să păstrăm tradiţiile în care familia este alcătuită din bărbat şi femeie, şi mulţi copii”, spune activistul. 

El regretă că pentru orice critică la adresa feministelor sau a persoanelor cu orientare sexuală netradiţională autorii trebuie să prezinte scuze, sunt amendaţi, ceea ce nu se întâmplă în cazul celor care atacă instituţia familiei.

Activiştii au mai spus că au rămas dezamăgiţi că unele instituţii mass-media nu au reflectat Congresul Mondial al Familiei, care a avut loc în perioada 14-16 septembrie la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite