Ultima şedinţă a Parlamentului va avea loc pe 14 decembrie. Filip va prezenta raportul de activitate al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii din actuala legislatură urmează să se întrunească vineri, 14 decembrie, în ultima şedinţă a Parlamentului. În plenul legislativului urmează să fie prezent şi Cabinetul de miniştri, în frunte cu premierul Pavel Filip, care va prezenta un raport de activitate, transmite IPN.

După şedinţa Biroului permanent, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că pe agenda legislativului mai sunt câteva subiecte, iar odată cu şedinţa de vineri se va încheia actuala sesiune.

„Vom reveni ulterior, la începutul lunii februarie, în sesiunea de primăvară, mai ales dacă vor fi urgenţe. Luând în considerare că va fi şi plină campanie electorală, vom încerca să nu ne regăsim în plenul Parlamentului prea des în campanie electorală pentru a nu folosi Parlamentul ca platformă pentru dezbateri şi lupte politice”, a declarat Andrian Candu.

Solicitat să comenteze anunţul Partidului Socialiştilor şi al Partidului Comuniştilor de a boicota referendumul, care se va desfăşura concomitent cu alegerile parlamentare, şeful legislativului a spus că decizia PCRM era aşteptată, pentru că se cunoaşte care este poziţia liderilor acestei formaţiuni, care nu erau de acord cu subiectul şi nici cu plebiscitul.

„Ştiţi vorba ceea – dacă bomboana nu-i a mea, atunci nici nu-mi mai place. Un joc de copii şi de emoţii, dar este decizia partidului să se comporte cum consideră”, a mai spus Candu.

Referitor la propunerea PDM de elaborare a unui cod de conduită pentru partide, în condiţiile în care legislaţia electorală deja reglementează activitatea partidelor în campania electorală, preşedintele Parlamentului a declarat că există o practică internaţională care sugerează existenţa unui cod de conduită pentru concurenţii electorali în procesul electoral.

Cât ţine de declaraţiile anterioare privind o posibilă demitere a preşedintelui, care a fost suspendat de cinci ori, Andrian Candu a spus că Direcţia juridică a Parlamentului a pregătit o notă informativă adresată Comisiei juridice, numiri şi imunităţi referitor la procedurile existente.

„Paharul se umple şi nu doar de răbdare politică”, a spus preşedintele legislativului. Însă, se apropie un proces electoral, alegerile parlamentare, iar procedura de demitere a şefului statului presupune organizarea unui referendum, care nu poate avea loc odată cu scrutinul parlamentar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite