Trei asociaţii unioniste şi trei formaţiuni politice de la Chişinău au creat Blocul UNIREA: Este singura cale corectă pentru cel de-al doilea stat românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei asociaţii unioniste şi trei formaţiuni politice anunţă crearea Blocului UNIREA, motivând oportunitatea acestuia implicit prin „eşecul forţelor unioniste în alegerile parlamentare din 24 februarie”. Primul pas al blocului este participarea la alegerile locale.

Liderul Asociaţiei Obşteşti Unirea ODIP, Vlad Bileţchi, a spus într-o conferinţă de presă la IPN, că blocul urmăreşte să creeze posibilităţi şi şanse pentru vectorul unionist în Republica Moldova. 

„Anunţăm ferm şi clar că, de acum încolo, vom depune toate eforturile pentru a unifica toate forţele unioniste, indiferent de certurile, neînţelegerile, disensiunile care au avut loc în trecut. Ne asumăm responsabilitatea să nu dăm înapoi niciun pas, să mergem înainte”, a spus Vlad Bileţchi.

Liderul Blocului Unităţii Naţionale, Ion Leaşcenco, a menţionat că Blocul UNIREA „are ca scop unificarea tuturor forţelor unioniste sub acelaşi drapel al cauzei reîntregiri, participarea la toate manifestările civice, culturale şi eventuale campanii politice din spaţiul pruto-nistrean”. 

Ion Leaşcenco a menţionat că se doreşte a oferi „o opţiune primarilor unionişti şi oamenilor de bună credinţă din localităţile deşteptate ale ţării”. 

„Doar uniţi putem reuşi să construim o forţă veritabilă, care ne va reprezenta pe toate palierele. Unirea face puterea”, a spus liderul BUN.

Lidera Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a remarcat că, deşi nu s-a produs coagularea partidelor pro-româneşti, unioniste, înainte de alegerile parlamentare, niciodată nu este târziu şi este bine că acest lucru începe cu adevărat. Vitalia Pavlicenco îndeamnă şi alte entităţi să se alăute blocului, ca să fie o mişcare unionistă puternică. 

„Acest lucru este singura cale corectă pentru al doilea stat românesc”, a declarat lidera PNL.

Preşedintele Partidului Politic Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, a spus că „lecţia din cadrul alegerilor parlamentare a fost foarte dură, dar necesară pentru a înţelege că unirea face puterea”. „Chiar dacă suntem diferiţi şi avem pe alocuri viziuni diferite despre cum ajungem la reunire, cauza naţională este mai importantă, este superioară ambiţiilor şi frustrărilor politice”, a mai spus Vasile Costiuc.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Reformator, Tatiana Potîng, a spus că această forţă unionistă îşi propune să elaboreze o agendă unificată, cu acţiuni bine ţintite, ca să se ajungă la fiecare potenţial alegător unionist. 

„Avem două obiective de atins. În primul rând, avem de recâştigat electoratul unionist. În al doilea rând, avem misiunea de a informa şi a educa cealaltă parte a electoratului, care este încă rătăcită şi îndoctrinată cu ideologie sovietică”, a declarat Tatiana Potîng.

„Alegerile parlamentare au fost ca un duş rece pentru noi toţi. Unioniştii nu sunt dezbinaţi – acest mesaj îl transmitem astăzi prin crearea Blocului UNIREA”, a declarat preşedintele Asociaţiei Obşteşti Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

În cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii celor şase entităţi au semnat protocolul de crearea a Blocului UNIREA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite