Comunistul Vladimir Voronin compară vizita lui Traian Băsescu la Chişinău cu cea a mareşalului Ion Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2005, în cadrul festivalului vinului de la Bucureşti, preşedintele moldovean Vladimir Voronin a ciocnit un pahar de vin cu şeful statului român Traian Băsescu FOTO: Adevărul
În 2005, în cadrul festivalului vinului de la Bucureşti, preşedintele moldovean Vladimir Voronin a ciocnit un pahar de vin cu şeful statului român Traian Băsescu FOTO: Adevărul

În opinia liderului PCRM,  venirea de miercuri, 17 iulie, a preşedintelui României reaminteşte de prima vizită la Bălţi a mareşalului Ion Antonescu care a avut loc pe 17 iulie 1941, transmite Unimedia.

„Vreau să reamintesc: pe 17 iulie 1941, Antonescu a venit pentru prima oară în Moldova, la Bălţi. Credeţi că Băsescu vine dinadins pe această dată sau este o simplă coincidenţă? Când a venit Antonescu, a deschis patru lagăre de concentrare la Bălţi şi la Chişinău. Credeţi că în politică totul este coincidenţă? Fasciştii germani şi români au ocupat teritoriul Moldovei. În acest fel, prin această vizită, Băsescu încearcă să ne demonstreze legătura istorică dintre Moldova şi România, pe care încearcă cu tot dinadinsul în toţi aceşti ani să ne-o insufle”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni de la postul TV7, citat de Unimedia.

Voronin a accentuat că nu intenţionează să aibă o întrevedere cu şeful statului român. „Nu a fost transmisă nicio solicitare pentru o eventuală întrevedere cu Băsescu. Cel mai important, că nici dorinţă nu există”, a menţionat comunistul.

Vladimir Voronin şi-a mai exprimat nemulţumirea în cadrul unei şedinţe recente a Parlamentului. „Cine l-a invitat în Moldova pe acest Băsescu, nu ştiu cine mai este în România. El niciodată nu a recunoscut Moldova. El nu recunoaşte însăşi denumirea de moldoveni şi limba moldovenească. Nu văd niciun sens ca această persoană, încă nu se ştie dacă e trează sau bată, să vină la noi”, spunea atunci liderul PCRM.

Pe 17 iulie, preşedintele român Traian Băsescu va avea o zi plină în Moldova. Acesta va fi întâmpinat de către preşedintele Nicolae Timofti, şi vor merge la Reşedinţa de stat, unde se vor consulta tete-a-tete, în prezenţa membrilor delegaţiilor celor două ţări. De la ora 11.10 cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Băsescu se va întâlni cu preşedintele Parlamentului Igor Corman, premierul Iurie Leancă şi cu primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, cu preşedintele PLDM Vlad Filat, liderul PD Marian Lupu şi cu şeful liberalilor, Mihai Ghimpu.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite