Traian Băsescu şi Ludovic Orban vor participa la Marea Adunare Centenară de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi liderul PNL, Ludovic Orban, sunt în lista policitienilor români care şi-au confirmat prezenţa la Marea Adunare Centenară de la Chişinău de duminică, 25 martie.

Potrivit deschide.md, până la momentul de faţă din Republica Moldova şi-au confirmat prezenţa la acest eveniment liderii Partidului Liberal, ai Partidului Unităţii Naţionale şi ai Partidului Liberal Reformator.

Sursa citată scrie că din România şi-au anunţat prezenţa fostul preşedinte Traian Băsescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, dar şi mai mulţi deputaţi şi aleşi locali care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Amintim că duminică, 25 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, va avea loc Marea Adunare Centenară, dedicată marcării celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (1918).

Igor Dodon a adresat joi, 22 martie, un mesaj cetăţenilor în contextul „când o parte din societate este tulburată de acţiunile unioniste agresive”. Preşedintele i-a îndemnat pe moldoveni să nu întreprindă contraproteste faţă de acţiunile unioniştilor, planificate în ajunul zilei de 27 martie, pe motiv că întâlnirea dintre cele două tabere, unionişti şi antiunionişti, ar putea escalada în acţiuni violente de stradă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite