Streleţ i-a prezentat lui Auštrevičius poziţia PLDM: Instituţiile statului sunt subordonate unui singur partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petras Austrevicius, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova. FOTO: Adevarul
Petras Austrevicius, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova. FOTO: Adevarul

Republica Moldova nu se va menţine pe linia de plutire fără susţinerea partenerilor europeni, dar acest suport urmează a fi condiţionat de gradul de înaintare pe calea reformelor, şi nu de promisiuni.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, la întrevederea cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, a menţionat că ţara se confruntă cu o situaţie fără precedent – puterea este discreditată, instituţiile statului sunt subordonate unui singur partid, care tinde să preia controlul total în stat. „Această putere nu este nici reprezentativă, nici nu are legitimitate”, a spus liderul interimar al formaţiunii, transmite IPN.

Valeriu Streleţ i-a spus oficialului european că lipsa unor paşi concreţi în reformarea justiţiei, în consolidarea sistemului bancar, dezrădăcinarea corupţiei şi scoaterea din captivitate politică a instituţiilor statului au condus la aprofundarea crizei politice şi economice în care se află ţara, la pierderea încrederii populaţiei în capacitatea politicienilor de a rezolva problemele ţării. Politicianul a menţionat că această situaţie poate fi depăşită doar prin abordări sincere şi rapide, nu prin mimarea reformelor, care ar putea declanşa explozii de revoltă socială de o şi mai mare amploare.

Vicepreşedintele PLDM a subliniat că, în calitatea sa de partid de opoziţie, formaţiunea va monitoriza strict acţiunile guvernării şi va face presiuni pentru ca aceasta să implementeze urgent reformele ce rezultă din Acordul de Asociere, în special pe domeniile justiţiei şi combaterea corupţiei. În context, acesta a spus că, fără susţinerea partenerilor europeni, Republica Moldova nu are cum să se menţină pe linia de plutire, dar acest suport urmează a fi condiţionat de gradul de înaintare pe calea reformelor, şi nu de promisiuni de realizare a lor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite