Silvia Radu: Rezultatele referendumului erau previzibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general interimar al Chişinăului, Silvia Radu, a declarat luni, 20 noiembrie, că nu vrea să comenteze rezultatele referendumului de demitere din funcţie a lui Dorin Chirtoacă, însă a precizat că acestea erau previzibile.

„Intrăm într-o nouă etapă, referendumul s-a încheiat. Eu nu vreau să-l comentez din punct de vedere politic, pentru că ştiţi cu toţii că rezultatul erau mai mult sau mai puţin previzibil. E bine că s-a încheiat acest exerciţiu. Eu sper că pasiunile politice se vor calma şi se vor domoli, astfel încât CMC să revină la muncă”, a declarat Silvia Radu în debutul şedinţei săptămânale a serviciilor Primăriei.

Ea a menţionat că este dispusă să coopereze cu toate fracţiunile din CMC, „pentru că chişinăuienii nu-şi doresc referendumuri şi declaraţii politice, ei îşi doresc să trăiască într-un oraş curat, sigur, bine amenajat, îşi doresc de la municipalitate să funcţioneze”.

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la vot, de 17,5% (107.500). Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

Doar 93.720 de chişinăuieni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţie, din necesarul de 163.570 de voturi, adică mai mult decât numărul celor care l-au votat în alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite