Silvia Radu îi cere demisia lui Mihai Moldovanu: Este o crimă morală ceea ce se întâmplă în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a efectuat o inspecţie inopinată la Spitalul nr. 1 din Capitală, pentru a verifica starea lucrurilor din instituţiile medicale, primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu, i-a cerut demisia directorului Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, în cadrul şedinţei săptămânale de luni, 5 februarie, a serviciilor Primăriei.

În urma vizitei sale la Spitalul nr.1, Silvia Radu a rămas dezamăgită de cele văzute.

„Nu am cuvinte cum aş putea numi atitudinea Direcţiei sănătate faţă de tot ce se întâmplă atât la acest spital, cât şi la alte instituţii medicale din Chişinău. După părerea mea, este o crimă morală, fiindcă copiii nou-născuţi erau lăsaţi să fie scoşi afară şi duşi dintr-un corp al spitalului în altul”, a declarat Silvia Radu.

Primarul s-a plâns că banii alocaţi spitalului nu ar fi prioretizaţi corect şi că aceştia ar fi fost alocaţi în primul rând pentru reparaţia cabinetului directorului spitalului, dar nu la secţiile instituţiei, precum s-ar fi cerut.

„Nu înţeleg de ce într-un corp unde nu s-a făcut deloc reparaţie a fost schimbat doar liftul. Am înţeles că un lift în spital costă 1 milion de lei. Cu un lift se poate de reparat două secţii de spital, lucru care nu s-a făcut şi priorităţile sunt puse pe lifturi în primul rând şi nu pe reparaţie, pentru ca mamele şi copiii să se simtă comod, curat şi egienic”, a subliniat Radu.

Potrivit ei, producătorii de lifturi i-au comunicat că un lift costă 10-12 mii de dolari, incomparabil cu suma alocată liftului din Spitalul nr.1: „Ceea ce denotă că afacerea cu lifturi în spitale este o afacere personală”.

În continuare, Silvia Radu a spus că a fost nevoită la intrarea în spital să achite pentru bahile, fără ca cel puţin să primească un bon de plată.

„A păstra igiena este un lucru normal, firesc şi obligatoriu, dar nu poţi percepe bani sau face afaceri. Eu nu înţeleg este o afacere personală a medicilor de spitale?”, s-a întrebat retoric primarul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite