Sergiu Mocanu: Dodon este controlat de către Plahotniuc şi va avea soarta lui Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Igor Dodon „este controlat” de către preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Fostul deputat susţine că şeful statului va avea soarta ex-premierului Vlad Filat, cel care actualmente îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

„Dodon este controlat de Plahotniuc şi până la urmă o să aibă soarta lui Filat. Dodon deja are probleme pe interior după referendumul ăsta (din 19 noiembrie, din Chişinău). Eu pe socialişti i-am atenţionat încă în februarie anul trecut, când le-am spus cum Dodon a vândut funcţia de director la Moldova Gaz”, a declarat Sergiu Mocanu joi, 30 noiembrie, la emisiunea „Politica” de la TV8.

Mocanu a mai adăugat că în anul 2018 Vlad Plahotniuc va face tot posibilul ca să ocupe dreapta spectrului politic, iar în acest sens democratul ar încerca-o să o împingă pe Maia Sandu către Renato Usatîi, prin intermediul mesajelor de la televiziunile sale şi cu ajutorul unor actoril politici.

În alt context, Sergiu Mocanu a menţionat că susţine iniţiativa societăţii civile privind organizarea unui referendum naţional de anulare a sistemului electoral mixt, precizând că este dispus să contribuie prin anumite mijloace ca acest referendum să aibă loc.

„E cazul să mergem cu toţii şi să facem presiuni asupra lui Plahotniuc şi a întregului lui sistem ca să anulăm votul mixt. Noi nu putem merge în alegeri cu votul mixt, asta-i catastrofă”, a notat liderul Antimafie, precizând că nu intenţionează să iasă în stradă alături de Renato Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite