Se răresc rândurile socialiştilor în Parlament. Un deputat a cerut să fie exclus din fracţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fracţiune PSRM din Parlament a rămas fără un deputat FOTO: Adevărul
Fracţiune PSRM din Parlament a rămas fără un deputat FOTO: Adevărul

Un deputat a depus cerere ca să fie exclus din fracţiunea Partidului Socialiştilor în Parlament. Informaţia a fost precizată pentru IPN de Serviciul comunicare al legislativului. „Rog să aduceţi la cunoştinţă decizia mea plenului Parlamentului la următoarea şedinţă a Legislativului”, scrie în cererea sa deputata socialistă Lidia Lupu.

Recent, Lidia Lupu, în calitatea sa de ales local, a votat pentru alegerea lui Ghenadie Buzu, din partea Partidului Democrat, în funcţia de preşedinte al raionului Hânceşti. Aceasta în pofida poziţiei liderului PSRM, Igor Dodon, potrivit căreia reprezentanţii formaţiunii nu vor face alianţe cu partidele „oligarhilor şi euro-unioniştilor”.

Igor Dodon a comentat pe o reţea de socializare că socialiştii din toate raioanele sunt supuşi presiunii, şantajelor, coruperii cu bani. „Unele persoane nu au rezistat şi au cedat în faţa oligarhilor. Dar majoritatea se ţin ferm pe poziţie. Cei care au cedat, vor fi excluşi din formaţiune. Săptămâna viitoare va avea loc şedinţa organelor colective, unde vom lua o hotărâre promptă în adresa celor care au mers împotriva principiilor noastre politice. Fie consilier, fie primar, fie deputat, oricine va merge împotriva partidului şi alegătorilor noştri, va fi exclus din partid. Mai bine să fim cu unul-doi mai puţini, dar să rămânem mai corecţi şi mai cu caracter. Eu personal şi majoritatea membrilor echipei rămânem fideli angajamentelor noastre faţă de sutele de mii de alegători care şi-au exprimat încrederea faţă de noi.
Oligarhii ne pot lovi, dar nu ne vor doborî. Lupta continuă...”, scrie Dodon.

PSRM a ajuns în Parlament după alegerile din 28 noiembrie 2014 cu cea mai numeroasă fracţiune - 25 de deputaţi. După plecarea Lidiei Lupu, fracţiunea rămâne cu 24 de mandate.

                                                             

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite