„Să fii sănătos, domnule Plahotniuc”. Un primar din Republica Moldova cere azil politic în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Tătărăuca Veche din raionul Soroca, Liviu Raischi, a anunţat că intenţionează să plece din funcţie şi că solicită azil politic în România. Potrivit lui, la baza acestei decizii ar sta un dosar penal fabricat la comanda PDM, condus de către Vlad Plahotniuc.

„Despre motivul plecării mele întrebaţi-i pe presupuşii democraţi din Republica Moldova. Mie nu-mi place să mă rog la ei, chiar şi la democraţi. Eu plec pentru totdeauna. Este din cauza dosarului penal intentat împotriva mea şi „kinoul” (filmul) cela cu aiureli”, a declarat Liviu Raischi pentru publicaţia Observatorul.

Sursa citată menţionează că Liviu Raischi a câştigat de fiecare dată alegerile locale pe listele Partidului Liberal, iar după ultimul scrutin a trecut în echipa Partidului Democrat.

„În atenţia tuturor Ambasadelor acreditate în Republica Moldova! Solicit respectuos azil politic de la presupusul criminal, Liviu Raischi, rog Ambasada României!”, a afirmat primarul într-o postare pe Facebook.

În comentariile aceleiaşi postări, Raischi a subliniat că deţine şi cetăţenia română şi că doar şi-a „atenţionat Ambasada”: „Oricum, eu plec din Moldova”.

„Să fii sănătos, domnule Plahotniuc”, a conchis edilul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite