S-a hotărât alianţa PD-PLDM-PCRM? Parlamentul a fost convocat înainte de încheierea negocierilor pentru o coaliţie de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republicii Moldova se reuneşte în sesiune extraordinară.
Parlamentul Republicii Moldova se reuneşte în sesiune extraordinară.

Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova au convocat pentru miercuri o sesiune extraordinară a Parlamentului de la Chişinău, în condiţiile în care nu s-a ajuns la o concluzie în negocierile cu Partidul Liberal pentru formarea unei coaliţii de guvernare pro-europene.

Biroul de presă al Parlamentului de la Chişinău a anunţat convocarea unei sesiuni extraordinare pentru ziua de miercuri începând de la orele 15:00. Anunţul a venit chiar în timp ce Vlad Filat, Marian Lupu şi Miahi Ghimpu purtau negocieri cu reprezentanţi din Parlamentul European.

Ordinea de zi a şedinţei de miercuri prevede instituirea unei comisii pentru alegerea Preşedintelui, alegerea Preşedintelui şi a vicepreşedinţilor Parlamentului, formarea Biroului permanent şi constituirea comisiilor permanente. Solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare a fost înregistrată marţi la Cancelaria Parlamentului, urmând a fi repartizată tuturor fracţiunilor parlamentare.

Potrivit art. 37 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care Legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Democraţii şi liberal-democraţii de la Chişinău au avut de la începutul anului 2015 mai multe runde de negocieri cu reprezentanţii Partidului Comuniştilor pentru alegerea conducerii Parlamentului în lipsa unui acord cu Partidul Liberal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite