Promo-LEX a înregistrat deficienţe la începutul procesului de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SummaryMisiunea de Observare a alegerilor a Asociaţiei Promo-LEX a înregistrat deficienţe la începutul procesului de vot în turul doi de scrutin din Chişinău. Şeful Misiunii, Pavel Postica, a declarat într-o conferinţă de presă că observatorii au înregistrat două cazuri de prezenţă a publicităţii electorale în preajma secţiilor de votare, transmite IPN

La patru secţii de votare din sectorul Centru, urnelor de vot le-au fost aplicate două sigilii, şi nu patru cum prevede regulamentul.

Potrivit lui Pavel Postica, două secţii de votare s-au deschis mai devreme de ora 07.00, iar cinci şi-au început activitatea câteva minute mai târziu. În cazul a cinci secţii de votare observatorii au depistat că le-au fost repartizate mai mult de cinci mii de buletine de vot, contrar regulamentului. Patru secţii de votare au pe listele electorale de bază mai mult de trei mii de alegători. La o secţie de votare unui alegător i s-a permis să voteze fără de fişa de însoţire.

Şeful Misiunii mai spune că au fost atestate două cazuri de prezenţă a persoanelor neautorizate în interiorul secţiilor de votare, dar şi în preajma acestora. Acestea se prezintă ca fiind observatori, dar nu au legitimaţii. Simpatizanţii unui partid politic au încercat să facă agitaţie electorală în favoarea unui concurent. Deşi li s-a cerut să părăsească secţia de votare, aceştia nu s-au conformat cerinţelor. Deficienţe în funcţionarea registrului electronic al alegătorilor au fost înregistrate în două cazuri.

La două secţii de votare doi alegători nu s-au regăsit în lista electoală de bază, iar la o altă secţie de votare în listă era prezentă o persoană decedată. O persoană care s-a prezent asistent social a adus la o secţie de votare 12 cereri privind votarea la locul aflării, iar la o altă secţie de votare o persoană a adus două cereri în numele a doi locuitori ai capitalei care, la fel, au solicitat urna mobilă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite