Preşedintele Bulgariei şi cel al Greciei, invitaţi de Igor Dodon la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Aflat într-o vizită de lucru la Istanbul, Igor Dodon le-a lansat invitaţia de a vizita Republica Moldova preşedinţilor Bulgariei şi Greciei. În cadrul discuţiilor cu preşedintele Republicii Elene, Prokopios Pavlopoulos, au fost abordate subiecte ce au vizat stadiul actual al relaţiilor bilaterale moldo-elene, dar şi perspectiva de dezvoltare a acestora pe viitor, în special pe dimensiunea economică.

Preşedintele Prokopios Pavlopoulos a menţionat că ţara sa este gata să asiste Republica Moldova în diverse reforme, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

În aceeaşi zi, Igor Dodon a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova. În cadrul discuţiilor, părţile au abordat mai multe subiecte privind dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul comercial-economic şi au făcut un schimb de opinii pe marginea eventualităţii schimbării sistemului electoral, ţinând cont de experienţa Bulgariei în acest sens. În mod special, interlocutorii au vorbit despre raionul Taraclia şi posibilitatea creării în baza Universităţii din Taraclia a unei filiale a Universităţii de Stat din Bulgaria, fapt care ar contribui atât la păstrarea instituţiei, cât şi la asigurarea pentru studenţi a accesului la programe şi burse bulgare şi, în general, la cele europene.

Preşedintele ţării l-a invitat pe preşedintele Bulgariei, Roumen Radev să efectueze o vizită în Republica Moldova în timpul cel mai apropiat. Totodată, la sfârşitul lunii iunie este aşteptată la Chişinău şi Iliana Iotova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite