Preşedintele grupului PPE a venit în Moldova, în prima sa vizită după victoria la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manfred Weber vizitează Moldova la invitaţia PLDM, care face parte din  familia politică  PPE
Manfred Weber vizitează Moldova la invitaţia PLDM, care face parte din  familia politică  PPE

În situaţia în care Federaţia Rusia creează probleme economice Republicii Moldova, Uniunea Europeană îşi deschide hotarele pentru produsele moldoveneşti. O declaraţie în acest sens a fost făcută de preşedintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, care a venit în prima vizită în Moldova după ce formaţiunea sa a câştigat alegerile în Parlamentul European.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, Manfred Weber a spus că PPE acum este cel mai puternic partid din Uniunea Europeană, iar faptul că prima sa vizită după câştigarea alegerilor are loc în Moldova este un semnal de susţinere. 

„Lucrăm intens ca să promovăm ratificarea de către UE a Acordului de Asociere semnat cu Moldova. Vom depune eforturi pentru a grăbi această ratificare. UE vrea să vă ajute şi pentru aceasta îşi deschide frontierele pentru produsele moldoveneşti”, a spus oficialul european, citat de IPN.

Vlad Filat şi-a exprimat certitudinea că provocările cu care se confruntă Republica Moldova acum au rezolvare cu ajutorul partenerilor externi. „Moldova a demonstrat că poate să-şi atingă scopurile şi că poate fi un bun exemplu”, a subliniat politicianul.

Preşedintele PLDM i-a înmânat lui Manfred Weber o declaraţie în care vine cu mai multe propuneri cum poate Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova în contextul barierelor de comerţ impuse de Federaţia Rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite