Preşedintele APCE, la Chişinău: „Consiliul Europei speră că va fi găsită o soluţie foarte rapidă pentru liberalizarea regimului de vize cu UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele APCE, Jean-Claude Mignon FOTO: Arhivă
Preşedintele APCE, Jean-Claude Mignon FOTO: Arhivă

Declaraţia aparţine preşedintelui APCE, Jean-Claude Mignon, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Astăzi, Preşedintele APCE, Jean-Claude Mignon s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman. În cadrul întrevederii cei doi a discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova şi cooperarea cu Consiliul Europei, cooperarea Republicii Moldova cu Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, dar şi despre reglementarea conflictului transnistrean. 

„Am ajuns la o abordare comună în privinţa necesităţii consolidării măsurilor de încredere cu suportul UE, al Consiliului Europei astfel încât să creăm cât mai multe punţi cu cetăţenii din partea stângă a Nistrului“, a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman. 

La rândul său Jean-Claude Mignon a declarat că Acordului de Asociere, ce ar urma să fie parafat la la Vilnius va fi profitabil atât pentru Republica Moldova cât şi pentru UE. „E un acord profitabil atât pentru Moldova, cât şi pentru UE, dar şi extrem de important pentru toate ţările din regiune. De asemenea este un acrod extrem de important pentru toate ţările din această regiune. Noi, cei de la Consiliul Europei, sperăm că va fi găsită o soluţie foarte rapidă în privinţa liberalizării regimului de vize. Semnarea acestui acord e râvnită demult de Moldova şi ar putea constitui o probă a încrederii pe care o acordă UE Republicii Moldova“, a declarat preşedintele APCE. 

În ce priveşte reglementarea conflictului transnistrean, Jean-Claude Mignon a menţionat că Consiliul Europei mizează pe găsirea unei soluţii. „Pentru noi Republica Moldova este un stat suveran, integru şi bineinînţeles acea constribuţie pe care o poate aducă Consiliul Europei la soluţionarea acestui conflict este foarte important şi mizează mult pe soluţionarea acestei probleme. Şi în cadrul vizitei pe care o voi efectua în regiunea trasnistreană voi reitera pentru a treia oară acea propunere pe care am făcut-o anterior, de colaborare între sovietul suprem al regiunii transnistrene şi Parlamentul Republcii Moldova. Rolul Consiliului Europei este de a încerca de a găsi soluţii şi sper că împreună le vom găsi“, a declarat preşedintele APCE. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite