Premierul turc Tayyip Erdoğan vine la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Turciei, Tayyip Erdoğan, va întreprinde o vizită în Republica Moldova la invitaţia premierului Iurie Leancă.

În cadrul unei convorbiri telefonice, premierul Turciei a menţionat că aceasta ar putea avea loc în toamna anului curent, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul discuţiei, premierul turc a menţionat că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va aduce prosperitate şi bunăstare tuturor cetăţenilor ţării.

Cei doi şefi de Guvern au mai discutat despre relaţiile bilaterale, despre situaţia din Republica Moldova, inclusiv din regiunea găgăuză. Ambii premieri au reliefat rolul pe care îl joacă găgăuzii în relaţiile moldo-turce şi au menţionat importanţa dezvoltării autonomiei în cadrul unei Moldove prospere şi europene.

Oficialii au discutat şi despre iniţierea dialogului dintre deputaţii Parlamentului Republicii Moldova şi aleşii locali din cadrul Adunării Populare a UTA Găgăuz-Yeri. În context, Iurie Leancă a precizat că a fost creat un grup de lucru, au fost desfăşurate şase reuniuni comune şi, ca urmare, au fost elaborate modificări pentru circa 20 de legi care au menirea să faciliteze aplicarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuz-Yeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite