Premierul Iurie Leancă iese la raport, după 50 de zile de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Iurie Leancă prezintă în această după-amiază rezultatele de activitate ale Guvernului pentru primele 50 de zile de când a fost învestit.

Analiştii consideră că în această perioadă premierul şi Guvernul s-a descurcat bine şi, dacă aceste ritm va fi menţinut, Republica Moldova va avea un executiv funcţional, care va  conduce cu succes Moldova la Summitul de la Vilnius, relevă IPN.

Analistul politic Anatol Ţăranu consideră că aceste zile au fost pline de activităţi, iar o parte pozitivă este că Guvernul Leancă a continuat iniţiativele care au fost lansate de către Guvernul Filat. „Iurie Leancă a folosit la maximum abilităţile sale de diplomat la Bruxelles şi-n Moldova.  În această scurtă perioadă de timp a beneficiat de o deschidere largă a instituţiilor europene”, a spus analistul, contactat de IPN.

Potrivit lui Anatol Ţăranu au fost şi unele stângăcii din partea premierului, aşa ca lipsa experienţei în prezidarea şedinţei Guvernului, însă acestea nu au afectat bunul mers al lucrurilor în ansamblu.

Analistul politic Mihai Cernencu crede că Guvernul Leancă a liniştit spiritele. În aceste 50 de zile au fost aduse lucrurile în albia normalităţii. Au avut loc negocierile în formatul 5+2 la Viena, a fost în vizită preşedintele României, Traian Băsescu, şi a avut loc o şedinţă productivă de Guvern la Holercani.

Iurie Leancă a fost învestit în funcţie pe 30 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite