Plenul Parlamentului se convoacă la sfârşit de septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima şedinţă plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă va avea loc la sfârşitul lunii septembrie. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat la un briefing de presă că parcursul săptămânii viitoare va avea loc şedinţa Biroului Permanent, unde va fi stabilită data primei şedinţe plenare, transmite IPN.

Andrian Candu spune că în noua sesiune ar urma să se asigure un control mai riguros asupra evaluării impactului unor legi, prin organizarea mai multor audieri. „Am rugat preşedinţii de comisie să propună în următoarele două săptămâni un plan de acţiuni privind desfăşurarea audierilor parlamentare pe diferite domenii, dar şi audieri legate de anumite legi care sunt în responsabilitatea acestor comisii”, a declarat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai spus că prioritatea numărul unu rămâne implementarea Acordului de Asociere şi a celui de Liber Schimb cu Uniunea Europeană şi evaluarea reformelor lansate. „Vom intensifica acţiunile pe platformele create în Parlament şi ne-am asumat un angajament privind crearea unei noi platforme multi-instituţionale legate de traficul de fiinţe umane”, a mai spus Andrian Candu.

Pentru 18 septembrie a fost planificată o şedinţă privind crearea mecanismului de supraveghere a recuperării activelor bancare sustrase din sistemul bancar şi cooperarea de mai departe cu compania internaţională Kroll.

Despre cele 12 legi întoarse de şeful statului Parlamentului, Andrian Candu a spus că vor fi examinate în regim prioritar, la primele şedinţe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite