Poliţia, Fiscul, Starea Civilă, Registrul şi Cadastrul trec la plăţi electronice pentru a elimina riscul corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii nu vor mai trebui să stea la coadă la ghişee
Oamenii nu vor mai trebui să stea la coadă la ghişee

Premierul Iurie Leancă a dat indicaţii întreprinderilor de stat Registru şi Cadastru, Inspectoratului General de Poliţie, Oficiului Stării Civile şi Serviciului Fiscal să treacă până pe 25 august la serviciul guvernamental de plăţi electronice Mpay.

Şeful Executivului este convins că trecerea la plăţile electronice va reduce birocraţia şi corupţia, deoarece oamenii nu vor mai trebui să stea la coadă în faţa ghişeelor şi nu vor mai fi nevoiţi să comunice cu funcţionarii. Ei vor putea plăti online pentru serviciile publice fără nicio taxă suplimentară.

De asemenea, prim-ministrul a cerut tuturor structurilor din subordinea Guvernului şi întreprinderilor de stat care prestează cetăţenilor sau mediului de afaceri servicii publice contra plată să-şi integreze serviciile cu sistemul Mpay până la sfârşitul acestui an.

Mpay este un proiect comun al Centrului de Guvernare Electronică al Cancelariei de Stat, Ministerului Finanţelor şi Băncii Naţionale a Moldovei. Lansarea acestuia face parte din priorităţile anunţate de Iurie Leancă pentru primele 100 de zile de guvernare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite