Pistrinciuc, către Plahotniuc: Daţi-i voie lui Dodon să vă critice ca să simuleze un fel de opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florin Chirila/Epoch Times
FOTO Florin Chirila/Epoch Times

Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc s-a adresat prin intermediul unei postări pe Facebook liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Liberal-democratul îi solicită acestuia să-i permită lui Igor Dodon să-l mai critice uneori pe preşedintele PDM, pentru a mima cel puţin o opoziţie.

„Domnule Plahotniuc, am o rugăminte, daţi-i voie, domnului Igor Dodon să vă critice măcar oleacă. Nu de alta, dar de frica sălbatică să critice guvernarea, pe Dvs., el şi partidul nu mai ştiu ce să inventeze ca să simuleze măcar un fel de opoziţie şi activism. De frică, fanteziile lor devin coşmaruri. Azi se apucă să distrugă educaţia, mâine o să înlocuiască medicii cu preoţi, poimâine se vor apuca de cucerit Carpaţii. Mai trece ceva timp şi vor impune Europei să înclocuiască steluţele drapelului european cu steaua lor. Vă imaginaţi care pot fi consecinţele acestei frici? Eu înţeleg, într-o relaţie de parteneriat sunt obligaţii stricte, dar totuşi, daţi-i voie să vă critice măcar oleacă, de altfel începe să-i „rupă deja”, a subliniat Vadim Pistrinciuc.

Declaraţiile deputatului vin în contextul propunerii preşedintelui Dodon de a înlocui examenul de Bacalaureat cun un examen naţional. Potrivit Preşedinţiei, examenul naţional presupune un număr mai mic de discipline decât bacalaureatul, pe un domeniu mai îngust, iar susţinerea acestuia va permite tinerilor să-şi continue studiile în anumite instituţii. Astfel, mai mulţi elevi s-ar alege cu certificate de absolvire ce le-ar permite să acceadă în instituţiile de învăţămând superior. În timp ce picarea examenului de BAC, în opinia şefului statului, are un impact negativ asupra societăţii, deoarece tinerii nu-şi pot continua studiile mai departe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite