Peste 730 mii de moldoveni au votat „pentru” reducerea numărului de deputaţi la referendumul consultativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Referendumul consultativ, care s-a desfăşurat odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie, poate fi declarat valabil, întrucât la el a participat mai bine de o treime din persoanele înscrise pe listele electorale. 39% dintre alegătorii prezenţi duminică la unele de vot au votat şi pe buletinele pentru referendum. Anunţul a fost făcut de către preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, într-un briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit şefei CEC, din cele 2.141 de secţii de votare unde cetăţenii au putut vota, mai sunt în proces de examinare încă circa 40 de procese-verbale cu privire la rezultatele referendumului.

Conform informaţiilor preliminare, la întrebarea „Sunteţi pentru reducerea numărului deputaţilor în Parlament de la 101 la 61?”, peste 730 de mii de alegători au răspuns „pentru”, iar peste 260 de mii de votanţi au optat pentru opţiune „contra”.

La întrebarea: „Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca, demite, din funcţii deputaţii dacă nu-şi îndeplinesc corespunzător obligaţiile lor?”, peste 790 de mii de alegători au răspuns „pentru”, iar peste 200 de mii de cetăţeni cu drept de vot au ales opţiunea „contra”.

Rezultatele finale vor fi prezentate după totalizarea proceselor verbale aduse la CEC în original. Acestea urmează să fie prezentate de către birourile electorale până pe 26 februarie, ora 21.00.
   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite