Peste 20 de preşedinţi de raioane îşi exprimă sprijinul pentru Dodon în turul doi al alegerilor prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de raioane şi circa 400 de primari şi-au exprimat sprijinul pentru candidatul independent, susţinut de Partidul Socialiştilor, Igor Dodon. Aceştia au participat la un briefing de presă, în care au declarat că Igor Dodon este preşedintele care îi reprezintă şi este cel care a făcut multe pentru ţară, transmite IPN.

Preşedintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a declarat că este vorba despre preşedinţii raioanelor Briceni, Donduşeni, Drochia, Râşcani, Făleşti, Floreşti, Ocniţa şi alte raioane din nordul ţării. „Noi conducem sate şi oraşe din nordul republicii. Reprezentăm populaţia acestor regiuni, unde locuiesc moldoveni, ucraineni, ruşi, romi, evrei şi reprezentaţi ai altor etnii. Vorbim acum în numele cetăţenilor noştri, care reprezintă diferite etnii şi care doresc să trăiască bine într-o ţară stabilă, unde fiecare cetăţean se respectă reciproc, indiferent de limba vorbită”, a notat Veaceslav Rusnac. Potrivit lui, producătorii agricoli din nord, care exportă fructe pe piaţa rusească, sunt foarte îngrijoraţi că, dacă se schimbă preşedintele, nu vor mai fi prelungite privilegiile existente.

Preşedintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc, a spus că el a venit însoţit de colegii lui din Călăraşi, Anenii Noi, Rezina, Dubăsari şi toţi îşi exprimă sprijinul pentru candidatul la funcţia de preşedinte, Igor Dodon. Acesta afirmă că Dodon, în calitate de preşedinte a făcut foarte multe pentru ţară, sprijinit mai multe domenii, dar şi promovând o politică externă echilibrată.

Preşedintele raionului Cahul, Marcel Cenuşa, a declarat că el îşi exprimă sprijinul pentru Igor Dodon, alături de alte şapte raioane din sudul ţării. „Da, noi suntem oamenii de bună credinţă şi de asta susţinem candidatul independent, Igor Dodon. Îndemnăm toţi oamenii buni din sudul ţării, dar şi din întreaga republică să voteze cu Igor Dodon”, a mai spus Marcel Cenuşa.

Preşedintele raionului Comrat, Ivan Topal, a declarat că şi el, şi başcanul din UTA Găgăuzia, Irina Vlah, dar şi primarii din Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, îl susţin pe Igor Dodon, pentru că el este o candidatură destoinică. Acesta a spus că se cunoaşte cu Igor Dodon de 15 ani şi s-a convins că este un om al cuvântului, al faptei, care susţine iniţiativele locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite