PDM va promova cu insistenţă votul uninominal şi lipsirea deputaţilor de imunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Partidul Democrat va promova cu insistenţă proiectul de lege privind introducerea sistemului de vot uninominal, dar şi pe cel privind lipsirea deputaţilor de imunitate, până la adoptarea lor finală de către Parlament. Anunţul l-a făcut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în seara zilei de 12 aprilie, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al formaţiunii, transmite IPN.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, promovarea celor două iniţiative a fost inclusă într-o rezoluţie, pe care au susţinut-o majoritatea membrilor CNP al PDM. „PDM îşi reafirmă voinţa de reformă a clasei politice din Republica Moldova prin introducerea votului uninominal şi eliminarea imunităţii parlamentare. De acum încolo, conducerea PDM are un mandat larg să promoveze aceste proiecte până la adoptarea lor finală. În perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu partenerii noştri din coaliţie pentru susţinerea votului uninominal în Parlament şi propunerii de eliminare a imunităţii parlamentare”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderului PDM, actualul sistem electoral este unul depăşit şi nu corespunde aşteptărilor oamenilor. Vlad Plahotniuc susţine că sondajele de opinie, dar şi semnăturile adunate de la cetăţeni, arată că oamenii nu doresc sa mai voteze liste de partid, dar deputaţi aleşi uninominal.

De asemenea, CNP al PDM a aprobat Codul de conduită al partidului şi i-a ales în calitate de vicepreşedinţi ai formaţiunii pe Andrian Candu, Alexandr Cauia, Valentina Buliga, Sergiu Sîrbu, Marian Lupu, Serghei Iaralov, Cristina Balan, Valentina Stratan, Vladimir Vitiuc, Alexandru Botnari, Eleonora Graur şi Vladimir Cebotari. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite