PDM califică votul PLDM la Floreşti drept trădare. Vlad Filat respinge acuzaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Partidul Democrat (PDM) califică drept trădare votul consilierilor raionali din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM) în urmă căruia a fost demis preşedintele raionului Floreşti, reprezentant al PDM.

„Partidul Democrat din Moldova constată că, prin votul acordat, consilierii PLDM au distrus majoritatea democratică de la conducerea raionului. Astăzi, PLDM a trădat încă o dată un partener democratic, alegând să facă alianţă cu PCRM, anume cu cei pe care - în urmă cu mai puţin de un an - îi blamau şi îi criticau“, se menţionează într-un comunicat.

Mai mult, Partidul Democrat consideră că această acţiune este inspirată de comportamentul PLDM şi a liderului acestuia, Vlad Filat, la nivel naţional, căruia îi atribuie vina pentru „distrugerea majorităţii democratice în Parlament”, prin gestul din 13 februarie când PLDM a anunţat ieşirea din Acordul de constituire a alianţei de guvernământ PLDM-PDM-PL, anunţă Info-Prim Neo.

În cadrul unei emisiuni televizate Vlad Filat a declarat că partidele componente ale AIE nu au obligaţii reciproce instituţionalizate la nivel local şi a adus exemple de guvernare locală a celorlate două componente ale AIE împreună cu PCRM.

Ieri, consilierii raionali ai PLDM din Floreşti au votat împreună cu consilierii PCRM pentru abrogarea deciziei de numire a democratului Ştefan Paniş în calitate de preşedinte al Raionului. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite