PAS refuză negocierile cu Plahotniuc în privinţa candidatului comun în alegeri: Declaraţiile lor sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de către Maia Sandu, refuză orice negocieri cu Partidul Democrat. Anunţul a fost făcut după ce liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, a comunicat marţi, 6 martie, că formaţiunea sa nu va înainta un candidat propriu în alegerile anticipate din Chişinău, dar va sprijini candidatul comun al dreptei, formate din PAS, PPDA, PL şi PPEM.

„Plahotniuc reconfirmă alianţa PD-PSRM la alegeri. 
Conducerea PD-ului, respectând tradiţia de a susţine candidatul socialiştilor, vrea, şi de această dată, să îl facă câştigător pe Ceban sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie”, se arată într-un comunicat de presă emis de PAS.

Potrivit conducerii PAS, declaraţiile democraţilor sunt mincinoase, „fapt demonstrat în campania prezidenţială, când au vrut să ponegrească candidatul unic proeuropean prin susţinerea lor toxică”.

„În realitate sprijinindu-l pe Dodon cu toată maşinăria lor administrativă şi mediatică. Candidatul „unic proeuropean” pe care îl va susţine în realitate PD la primărie va fi candidatul socialiştilor”, se spune în textul declaraţiei formaţiunii.

Potrivit PAS, ei nu negociază cu PD nici pe acest subiect, nici pe altele, poziţie expusă de nenumărate ori şi cu diverse ocazii. 

„Reamintim că decizia de a nu purta negocieri şi de a nu coopera cu PD şi PSRM, vinovaţi de dezastrul din ţară, a fost adoptată la Congresul Partidului Acţiune şi Solidaritate din 10 septembrie 2017”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite