Partidul ex-premierului Chicu a depus actele la CEC pentru a se înscrie în cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-premierul Ion Chicu
Ex-premierul Ion Chicu

Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, condus de fostul premier Ion Chicu, a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite IPN.

Ion Chicu a declarat pentru presă că a venit la CEC cu gânduri măreţe şi se simte onorat de echipa sa, care îşi asumă o responsabilitate faţă de cetăţeni şi faţă de ţară. Potrivit lui, în ea se regăsesc mulţi intelectuali, profesionişti, care au demonstrat că ţin la ţară şi ştiu cum să facă lucruri. Aceştia sunt din mai multe domenii – medici, pedagogi, economişti, ingineri etc. care, în opinia sa, cu siguranţă pot contribui la schimbarea lucrurilor spre bine.

Liderul PDCM a menţionat că au fost respectate şi criteriile gender, pe listele candidaţilor regăsindu-se 54 de femei şi 47 de bărbaţi, fiind reprezentate toate regiunile ţării.

Fostul premier a mai spus că se aşteaptă la o campanie corectă şi la alegeri democratice, iar fiecare concurent să poată transmite mesaje, propuneri, astfel ca cetăţenii care vor veni la urne să facă o alegere asumată şi responsabilă. Cetăţenii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă raţional şi nu în baza promisiunilor populiste.

Până acum, CEC a înregistrat în cursa electorală şase formaţiuni politice şi două blocuri electorale. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Politic Şor, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда” şi Partidul Democrat. În proces de examinare la CEC se află actele depuse de către Partidul politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Unităţii Naţionale şi Partidul Politic „Democraţia Acasă”.

Desemnarea pretendenţilor la funcţia de deputat are loc până pe 11 iunie, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite