Oligarhul Vlad Plahotniuc se retrage din Parlament: „Nu am intrat în politică pentru bani sau imunitate. Eram deja bogat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc pleacă din Parlament, nu şi din partid FOTO: Tudor Iovu
Vlad Plahotniuc pleacă din Parlament, nu şi din partid FOTO: Tudor Iovu

Milionarul Vlad Plahotniuc a anunţat că renunţă la mandatul de deputat din Parlamentul Republicii Moldova, dar nu se retrage din politică.

„Ştiu că unii intră în politică pentru privilegii, să se ascundă în spatele imunităţii, pentru bani, putere sau funcţii. Eu nu am venit nici pentru funcţii, nici pentru imunitate, nici pentru bani, nici pentru alte privilegii. Politica nu avea ce-mi oferi în plus faţă de ceea ce aveam deja. Nici măcar nu cunosc prea bine care sunt aceste privilegii. Nu am făcut uz de funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului, nu am folosit maşina de serviciu şi benzina de la stat. Am făcut deplasări în teritoriu din banii mei, iar salariul de deputat a mers direct ca donaţie pentru o familie cu mulţi copii“, a declarat Plahotniuc astăzi, la un briefing.

„Dacă e să vorbim despre politică şi despre mandatul de deputat în termeni de satisfacţii pot să spun că acestea mi-au oferit o posibilitate unică să cunosc oamenii simpli de la ţară până la cei mai înalţi oficiali din lume. Mi-au dat posibilitatea de a învăţa multe lucruri utile de la ei. Eu am venit deja bogat în politică, cu experienţă în business, cu experienţă managerială, ca să ajut Partidul Democrat şi dezvoltarea Moldovei. Vreau ca în Republica Moldova fiecare copil de la ţară, aşa cum am fost şi eu, să poată deveni prin muncă un om împlinit şi asigurat“, a mai spus el.

Politicianul-oligarh a explicat că se retrage din Parlament, în primul rând, pentru a demonstra că nu are de cine sau ce să se ascundă în spatele imunităţii parlamentare, pe care o consideră inutilă. Ba mai mult, el cere să-i fie verificate declaraţiile pe venit din ultimii ani, pentru a pune capăt speculaţiilor.

Vladimir Plahotniuc, oligarh şi al treilea om în stat, are dublă identitate: una în Moldova, una în România

Oligarhul Vlad Plahotniuc, în vizorul Interpol. Deputatul a declarat că Biroul Mondial al Interpolului de la Lyon nu îl are în vizor şi nici nu l-a monitorizat vreodată.

Cine îi ia locul lui Plahotniuc în Parlament

Nu pleacă însă din Partidul Democrat şi se va concentra pe dezvoltarea formaţiunii, dar şi pe acţiuni sociale. Între altele, va deschide o reţea de magazine sociale, unde se vor vinde produsele la preţuri reduse pentru păturile sărace. 

Victor Juc, comentator politic: „Activitatea lui Plahotniuc reflectă sindromul Gigi Becali: şi-a făcut averi şi vrea să fie permanent în vizorul mass-media“

„Personal, prin intermediul partidului, am sprijinit crearea Alianţei pentru Integrare Europeană încă de la foarmarea ei chiar înainte să intru în politică. Astăzi avem instituţii funcţionale chiar dacă e nevoie încă de foarte multe de făcut pentru a le moderniza. Este important să transformăm angajamentel noastre faţă de cetăţeni în rezultate concrete să lăsăm la o parte confortul cabinetelor noastre şi să mergem în popor pentru a lua pulsul real al oamenilor“, a mai declarat Plahotniuc.

Businessmanul Vlad Plahotniuc a intrat în politică cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2010, fiind introdus în ultimul moment pe locul doi în lista electorală a PD.

EXCLUSIV Oficial, Vlad Plahotniuc este milionar doar în lei moldoveneşti

Blocul de milioane al clanului Plahotniuc

Circa un milion de euro i-a adus în 2012 lui Vladimir Plahotniuc singura firmă pe care o deţine oficial. Vezi ce averi a declarat deputatul

De ce Codrul lui Plahotniuc nu a devenit încă Radisson Blu

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite