Oficial german: Situaţia politică din Moldova reprezentă motive de îngrijorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia politică din Republica Moldova ar reprezenta motive de îngrijorare. Anularea rezultatelor alegerilor primarului de Chişinău este foarte problematică. Declaraţia a fost făcută de către ministrul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului German de Externe, Michael Roth, în cadrul unei întrevederi cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene de la Chişinău, Tudor Ulianovschi, care se află în Germania.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Federale Germania, în cadrul întrevederii Michael Roth a spus că voinţa alegătorului trebuie neapărat să fie respectată, statul de drept şi alegerile libere fiind valori supreme şi doar când aceste lucruri sunt garantate Germania şi UE pot continua constructiv colaborarea strânsă, susţinând reformele necesare în acest sens în Republica Moldova.

Germania aşteaptă ca alegerile parlamentare de la începutul anului 2019 din Moldova să fie libere şi corecte, cu participarea observatorilor străini. În legătură cu Legea privind amnistia fiscală adoptată recent, Michael Roth a solicitat guvernului moldovean să ia în serios preocupările partenerilor internaţionali, ale societăţii civile şi să se angajeze pe deplin în combaterea corupţiei şi în edificarea statului de drept.

Cei doi au mai discutat despre conflictul transnistrean. Michael Roth a salutat recentele progrese în procesul de negocieri şi întâlnirea în format 5+2 din 29 mai de la Roma, care a fost una de succes. Oficialul şi-a exprimat speranţa cu privire la alte succese concrete cu un impact pozitiv asupra vieţii cetăţenilor din regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite