Noua coaliţie de la Chişinău rămâne fără unul din cei şapte deputaţi PLDM. Refuză să-l voteze pe Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Aliona Goţa, unul din cei şapte parlamentari PLDM care au participat la formarea noii majorităţi parlamentare de la Chişinău, anunţă că nu susţine candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcţia de prim-ministru. Aceasta a postat pe Facebook un mesaj în care menţionează că îşi retrage semnătura din documentul privind crearea acestei majorităţi.

„Decizia de a semna pentru crearea unei majorităţi parlamentare a fost una consultată cu colegii mei din teritoriu. Am decis să semnăm pentru constituirea unei majorităţi parlamentare. Pentru asta am semnat, am şi notat lucrul acesta în dreptul semnăturii mele”, scrie Goţa.

„În condiţiile când această majoritate insista pentru promovarea unui singur personaj, adevaratii proeuropeni nu se regasesc, ma detasez de aceasta lista si imi voi retrage semnatura”, afirmă deputatul PLDM.

Aliona Goţa precizează că va rămâne alături de colegii săi liberal-democraţi. „Raman alaturi de colegii mei, alaturi de care am mers prin glod si arsita in atitea campanii electorale, si ne puneam atitea sperante, si de fiecare data ne gindeam ca poate de data asta va fi mai bine”, spune deputatul.

Precizăm că luni, liderul democraţilor, Marian Lupu, anunţa crearea unei noi coaliţii de guvernare, alături de liberali şi foştii comunişti. În total, Lupu anunţa că 56 de parlamentari sunt de acord să coalizeze pentru susţinerea candidaturii PD la funcţia de prim-ministru. Miercuri, 13 ianuarie, noua alianţă a prezentat şefului statului candidatura prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc, la funcţia de premier care era susţinută de 55 de deputaţi. Timofti a respins această candidatură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite