Moldova va primi un sprijin financiar de 660 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uniunea europeana - moldova

Delegaţia Republicii Moldova, condusă de premierul Natalia Gavriliţa, a participat la „Platforma de sprijin pentru Republica Moldova”, eveniment organizat la Berlin de Germania, Franţa şi România. În cadrul conferinţei, statele participante au anunţat că vor susţine Moldova cu un pachet financiar în valoare de peste 659,5 milioane de euro, transmite IPN.

Pachetul include asistenţă financiară directă pentru bugetul ţării, granturi şi credite concesionale orientate pe implementarea reformelor şi europenizarea Republicii Moldova.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat, pentru Digi24, că economia Republicii Moldova a fost afectată de faptul că n-a mai putut să fie exportată o cantitate de produse agricole în pieţe ca Ucraina, Rusia, Belarus.

„De asemenea, există o criză latentă a gazului în Republica Moldova, pe care am mai întâlnit-o într-o fază acută în luna octombrie a anului trecut. Deci este nevoie de sprijin imediat pentru Republica Moldova, ceea ce am şi reuşit astăzi să obţinem în cadrul acestei iniţiative pe care România a avut-o împreună cu Germania şi cu Franţa”, a spus ministrul.

Potrivit lui, conferinţa internaţională de la Berlin „este o iniţiativă care va continua, pentru că nu a fost doar intenţia de a avea o singură conferinţă.”

„Următoarea conferinţă a acestei platforme de sprijin pentru Republica Moldova pe care am lansat-o astăzi va avea loc în România, peste câteva luni şi vom vedea în ce măsură grupurile de lucru care sunt create astăzi în câteva domenii-cheie - dincolo de refugiaţi şi managementul frontierelor există şi grupuri de lucru privind aspecte financiare, economie, energie şi lupta anticorupţie. Este o iniţiativă care dă rezultate şi care a fost apreciată ca atare”, a explicat el.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite