Ministrul român de Externe: Există o dorinţă de reîntregire, dar aceasta depinde de locuitorii din România şi cei din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, afirmă că există o dorinţă de reîntregire a celor două maluri ale Prutului, doar că aceasta depinde în totalitate de dorinţa cetăţenilor din România şi Republica Moldova.

„Evident că există o dorinţă şi o speranţă cum o are orice popor, de a se reîntregi. Aceasta va depinde foarte mult şi de voinţa locuitorilor din Republica Moldova, dar şi de voinţa locuitorilor din România. Până la urmă, aceste lucruri sunt mai degrabă reflectarea unor dorinţe, a unor cetăţeni din Republica Moldova şi din România de a vedea o reunificare a celor două state”, a declarat Teodor Meleşcanu la emisiunea „Adevărul Live” 

Ministrul român a precizat că poziţia oficială a Bucureştiului „este de a ne uni eforturile cu Republica Moldova pentru integrarea Republicii Moldova în UE”. 

„Din punctul nostru de vedere, intrarea în marea familie europeană ar duce şi la folosirea celor patru libertăţi fundamentale ale pieţei unice europene, cum libertatea de mişcare a oamenilor, libertatea a mărfurilor, a serviciilor, inclusiv posibilitatea de a vota în alegerile locale (din UE)”, a concluzionat şeful diplomaţiei române.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite