Ministrul de Externe al României a propus europenilor să abolească vizele pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean, ministrul de Externe al Rom\niei FOTO: Arhivă
Titus Corlăţean, ministrul de Externe al Rom\niei FOTO: Arhivă

Într-un interviu pentru România Liberă, ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, susţine că a propus Consiliul miniştrilor de Externe să abolească vizele pentru Republica Moldova.

Într-un interviu pentru România Liberă, şeful diplomaţiei române susţine că propunerea a fost făcută la reuniunea Consiliului miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene.

„Am făcut această propunere la Consiliul miniştrilor de Externe, iar acum se poate considera că Republica Moldova îndeplineşte toate criteriile cerute de UE. Eu personal aştept o concluzie într-un document oficial de la Bruxelles în marja Summit-ului de la Vilnius, care să confirme îndeplinirea acestor criteria“, a declarat Titus Corlăţean.

Totodată, ministrul de Externe al României a vorbit şi despre ameninţările vicepremierului Dmitri Rogozin la adresa Chişinăului. „Genul acesta de declaraţii am decis să le ignorăm. Contează doar declaraţiile celor care au mandate să facă acest lucru. În ceea ce priveşte embargoul faţă de vin sau alte produse din Republica Moldova, România a fost activă în interiorul UE“, a mai spus şeful diplomaţiei române.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite