Mihai Moldovanu deţine o casă de şase milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imobilul a fost achiziţionat în 2000 FOTO Ziarul de Gardă
Imobilul a fost achiziţionat în 2000 FOTO Ziarul de Gardă

Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, este proprietarul unei case cu două nivele şi mansardă, a cărei valoare se ridică la şase milioane de lei. Pe numele soţilor Moldovanu mai sunt înscrise două apartamente situate în blocul 15 din strada Trandafirilor. Totodată, familia Moldovanu mai deţine două firme specializate în creşterea păsărilor şi animalelor, dar gestionează şi o companie de detectivi particulari.

Casa lui Mihai Moldovanu a fost construită în 2001 şi are o suprafaţă exterioară de 312,4 metri patraţi. Pereţii exteriori sunt acoperiţi cu piatră de un design special, iar acoperişul este din olane de culoare roşie. Imobilul de lux este estimat de experţi imobiliari de şase milioane de lei.

Date de la „Cadastru“ arată că Moldovanu este proprietarul a patru terenuri din localitatea sa de baştină şi mai are un teren extravilan în comuna Truşeni, municipiul Chişinău, pe care l-a obţinut în 2004 prin contract de vânzare-cumpărare, scrie Ziarul de Gardă.

Conform Camerei Înregistrării de Stat, pe numele lui Mihai Moldovanu sunt înscrise două firme. „AGROVAS-IMPEX“ SRL, cu sediul în oraşul Chişinău, este specializată în creşterea păsărilor, porcinelor, în comerţul cu ridicarea băuturilor şi produselor din tutun. La această firmă Moldovanu deţine cota de 40%. Acesta este fondator şi la „AVISALM“ SRL, cu sediul în satul Ordăşei, Teleneşti, specializată în culturi agricole şi creşterea animalelor, prelucrarea fructelor, legumelor şi fabricarea produselor lactate.

Soţia şefului Direcţiei Sănătate figurează ca una din fondatoare la o organizaţie de pază, unde deţine 33%. Firma acordă servicii particulare de detectiv sau de pază.

Mihai Moldovanu spune că a cumpărat casa în anul 2000, din economii, bani pe care i-a acumulat pe parcursul activităţii. „Era nefinalizată. E adevărat că la acel moment m-a ajutat şi soacra, care lucrase în Israel şi patru ani în Australia. Acum casa mea poate să valoreze şi 10 milioane de lei. Atunci când am cumpărat-o, erau alte preţuri“, a declarat oficialul.

Moldovanu a fost numit în funcţia de viceprim-ministru la 14 ianuarie 2011, iar pe 16 mai 2013 a fost demis din funcţie. În prezent activează în calitate de şef al Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite