Mihai Ghimpu: Mai există timp pentru formarea coaliţiei PLDM-PDM-PL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îşi doreşte reluarea negocierilor în formatul PDM-PLDM-PL pentru formarea unei coaliţii de guvernare, a declarat liderul liberal în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Liderul PL a declarat că formaţiunea pe care o conduce vrea să participe la guvernare. „Cred că mai este timp pentru negocieri şi formarea unei coaliţii majoritare pro-europene. Aceasta şi-o doresc cetăţenii şi nu degeaba a venit ieri la Chişinău consilierul cancelarului german”, a precizat liberalul.

Mihai Ghimpu a dat de înţeles că aceasta este condiţia pentru a vota guvernul Leancă. „A vota un guvern, înseamnă a participa la guvernare. De ce să ne asumăm răspunderea pentru un guvern, dacă nu avem măcar un portar acolo?”, a argumentat şeful PL.

Totodată, Ghimpu a spus că va insista asupra implicării mai active a partenerilor europeni asupra derulării reformelor în Republica Moldova. „Avem nevoie să vină europenii să facă ceea ce trebuie, dar nu doar să ne sugereze”, a conchis preşedintele PL. Astăzi, premierul desemnat Iurie Leancă are programate consultări cu reprezentanţii PL, dar şi cu ai PCRM, privind votarea noului guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite