Maxim Stepaniuk, acuzat de implicarea în crearea „republicii Bugeac”, se declară nevinovat şi s-a plâns de presa de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din promotorii „republicii BUgeac” susţine una la Chişinău şi alta la Moscova
Unul din promotorii „republicii BUgeac” susţine una la Chişinău şi alta la Moscova

Originar din regiunea transnistreană, cetăţeanul Rusiei, Maxim Stepaniuk, care a fost reţinut la Chişinău, fiind acuzat de promovarea creării republicii separatiste Bugeac, s-a declarat nevinovat în Rusia şi s-a plâns în privinţa informaţiilor scrise de presa de la Chişinău.

Potrivit gagauzinfo.md, Stepaniuk, care a fost expulzat din Republica Moldova, a oferit în Rusia un interviu în care susţine că nu este implicat în acţiuni social-politice şi nu este mebru al unui partid sau al unei mişcări politice. „În final, cei care m-au învinuit au înţeles că mă aflam la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit, cu oameni nepotriviţi”, a declarat Maxim Stepaniuk.

În acelaşi timp, bărbatul a afirmat că doreşte ca presa de la Chişinău şi de la Kiev să respingă informaţiile pe care le-au publicat. „Am fost surprins neplăcut de faptul că au publicat copia buletinului meu”, a mai spus Stepaniuk.

Menţionăm că Maxim Stepaniuk a relatat reprezentanţilor Serviciului Informaţional de Securitate cum a ajuns să se implice în această mişcare, la iniţiativa cui şi cine stă în spatele promovării „republicii Bugeac” care ar rupe o parte din teritoriul Republicii Moldova şi al Ucrainei. Stepaniuk a fost expulzat pentru 15 ani din Republica Moldova, iar autorităţile de la Chişinău continuă să investigheze acest caz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite