Marian Lupu prevesteşte moartea AIE şi alegeri anticipate: „PLDM negociază un acord secret cu PCRM“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IMarian Lupu, preşedintele Partidului Democrat FOTO Tudor Iovu
IMarian Lupu, preşedintele Partidului Democrat FOTO Tudor Iovu

Liderul Partidului Democrat Marian Lupu îi acuză pe liberal-democraţi de „trădare, şantaj şi jocuri cinice“ şi nu exclude că Alianţa pentru Integrare Europeană se va destrăma.

Preşedintele Parlamentului a declarat că şedinţa de astăzi a fost perfect legală, iar faptul că fracţiunile PCRM şi PLDM au decis să o boicoteze din aceleaşi motive nu este o simplă coincidenţă.

„Aveam la dispoziţie maxim trei zile, dar puteam să o convoc şi într-o oră. I-a luat pe neprins de veste că am convocat-o atât de repede. Nu au reuşit să ducă la bun sfârşit negocierile unui acord secret între PLDM şi PCRM“, a spus Marian Lupu.

„Am informaţii că domnul Voronin este plecat peste hotare. Dacă ştiam acest lucru, le mai ofeream trei zile ca să ducă la bun sfârşit acest acord, să vină să demită preşedintele Parlamentului. Imi cer scuze de la colegi că le-am stricat planurile“, a fost ironic liderul PD.

El susţine că cele două partide au pornit o campanie murdară speculând pe marginea omorului de la vânătoare şi acuză PLDM de dublă trădare: „PLDM are un comportament lipsit de demnitate. O dată a trădat intrând în joc cu comuniştii, iar a doua oară - trădându-şi partenerii comunişti astăzi când nu au venit la şedinţă“. 

Democratul îi mai acuză pe liberal-democraţi că şi-au asumat mereu reuşitele guvernării şi au aruncat eşecurile pe umerii partenerilor. Potrivit lui, faptul că PLDM insistă pe demisia lui Vlad Plahotniuc este, de fapt, „o obsesie personală de mai mulţi ani a lui Vlad Filat, bazată pe concurenţă şi frică“. Lupu a povestit un incident de la ultima şedinţă a Consiliului AIE, când Filat l-a înjurat pe Plahotniuc şi a fost nevoie de intervenţia altor colegi pentru ca să nu se ajungă la bătaie.  

Astfel, Lupu pune la îndoială existenţa AIE: „În condiţiile când se face un joc deschis, îmi este greu să constat funcţionalitatea Alianţei. Cei care lovesc în Alianţă, cei care o distrug şi determină caracterul nefuncţional al Alianţei. Acest comportament poate duce la o criză politică şi la alegeri anticipate, pune în pericol programul de guvernare şi perspectiva noastră europeană“.

PLDM a anunţat la ora 13.00 o conferinţă de presă pentru a răspunde la acuzaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite