Marian Lupu: PDM va susţine candidatura PLDM la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu susţine un discurs în faţa deputaţilor FOTO Adevărul Moldova/Alexandru Tarlev
Marian Lupu susţine un discurs în faţa deputaţilor FOTO Adevărul Moldova/Alexandru Tarlev

PDM va susţine candidatura PLDM la funcţia de prim-ministru – Chiril Gaburici, a anunţat presei liderul democrat, Marian Lupu, după consultările de sâmbătă, 14 februarie, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Marian Lupu a spus că l-a rugat pe şeful statului să emită cât mai curând decretul pentru desemnarea candidatului la funcţia de premier, transmite IPN.

„În discuţiile cu preşedintele, am făcut referinţă la acordul politic (cu PLDM, n.r.) care este valabil în continuare şi, conform acordului, ne-am angajat să ne susţinem reciproc”, a spus Marian Lupu.

Cât priveşte candidatura lui Chiril Gaburici, Marian Lupu este de părere că, sub aspect de pregătire şi experienţă practică, cunoaştere a economiei Republicii Moldova, experienţa de manager peste hotare îi permite să facă faţă exigentelor de prim-ministru.

Marian Lupu a mai spus că nu va exista nicio problemă dacă vor fi făcute modificări la garnitura ministerială. Referindu-se la discuţiile cu PL, Marian Lupu a remarcat că nu a primit nicio invitaţie de la aceştia. Politicianul a mai adăugat că a rămas surprins de faptul că liberalii nu au votat Guvernul propus de către Iurie Leancă. „Pentru asemenea situaţii erau să devină eroi naţionali, erau să determine resetarea coaliţiei de guvernare. Nu au făcut-o. Probabil au fost aşa consiliaţi”, a mai spus el. Programul şi Cabinetul de miniştri propus de către Iurie Leancă nu a întrunit numărul necesar de voturi în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite