Marian Lupu neagă că Plahotniuc ar putea fi candidatul pentru funcţia de premier: Până pe 10 decembrie veţi afla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu şi Nicolae Timofti FOTO Adevărul
Marian Lupu şi Nicolae Timofti FOTO Adevărul

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, crede că, cel târziu, până pe data de 10 decembrie deputaţii vor propune şefului statului o candidatură petnru funcţia de prim-ministru.

Democraţii au fost primii care au avut vineri consultări cu şeful statului, Nicolae Timofti, în vederea identificării unei candidaturi pentru funcţia de prim-ministru.

Liderul PD, Marian Lupu, a calificat întâlnirea cu Nicolae Timofti drept „un prim pas pentru anunţarea candidaturii”.

„Am reiterat poziţia formaţiunii – noi suntem gata să preluăm responsabilitatea de a guverna Republica Moldova. La sfârşitul săptămânii viitoare, cel târziu până pe 10 decembrie trebuie să venim cu o propunere pentru şeful statului. Această candidatură trebuie să fie un rezultat al negocierilor şi să aibă sprijinul a cel puţin 51 de voturi în Parlament”, a declarat Lupu.

Acesta a amintit că zilele trecute PD a negociat cu deputaţii „grupului Leancă”, PL, PSRM şi PCRM. „Partidul Comuniştilor ne-au dat un răspuns pozitiv, dar ne-au spus că mai aşteaptă un dialog al lor cu PSRM. Cred că dacă va fi menţinută condiţionarea lor, am dubii că vom avea rezultate bune”, a comentat Lupu. Acesta îşi menţine în continuare invitaţia către PLDM pentru dialog. Amintim că liberal-democraţii au refuzat să se întâlnească cu democraţii, acuzându-i de perpetuarea crizei politice din ţară. 

Marian Lupu a negat zvonurile din presă, precum că fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc ar putea fi una dintre candidaturile pentru funcţia de premier. „Orice nume, orice familie care este vehiculată nu sunt altceva decât speculaţii. În cadrul PD nu am ajuns să discutăm candidaturi reale pentru această funcţie. Dar nici nu are rost atâta timp cât nu ştim dacă va avea susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi”, a răspuns liderul PD.

Precizăm că Nicolae Timofti are astăzi consultări cu Partidul Liberal şi cu Partidul Liberal-Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite