„Marele poet s-a născut în Moldova”. Igor Dodon a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a depus flori luni, 15 ianuarie, la bustul poetului Mihai Eminescu din centrul Capitalei. Acţiunea a avut în contextul aniversării a 168 de ani de la naşterea marelui poet.

„Marele poet s-a născut în Moldova, în Botoşani, în 1850. Opera lui Mihai Eminescu este actuală mereu, indiferent de epoca în care trăim. Creaţia scriitorului ne reprezintă în mare măsură, este foarte valoroasă şi trebuie transmisă din generaţie în generaţie”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că şi anul trecut preşedintele ţării a avut un mesaj similiar, unde a subliniat că Mihai Eminescu este anume moldovean.

„Fiecare popor are anumite personalităţi cu care se poate mândri, indiferent de timpul care a trecut de la naşterea sau de la decesul acesteia. Noi, poporul moldav, ne mândrim cu Mihai Eminescu, geniul literaturii noastre”, afirma Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Şeful statului a precizat atunci că marele poet s-a născut pe pământ moldovenesc: „Cred că fiecare cetăţean al Republicii Moldova îl cunoaşte pe Eminescu şi opera sa, care este actuală până în prezent. Noi ne mândrim că avem aşa un pământean, apreciat la nivel mondial”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite