Marcajul rutier în Chişinău se aplică cu întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrări de aplicare a marcajelor rutiere pe străzile Capitalei au început de marţi, 6 iunie. Autorităţile recunosc că acestea au început cu întârziere, în condiţiile în care în anii precedenţi marcajul era aplicat încă din luna mai sau chiar aprilie. Drept motiv se invocă anumite prevederi din legislaţie care ar îngreuna procesul de desfăşurare a licitaţiilor pentru procurarea materialelor necesare pentru marcaje

Solicitat de IPN, şeful întreprinderii municipale „Exdrupo”, Ştefan Racu, a declarat că deja pe parcursul ultimilor ani se atestă o problemă, pentru că din cauza prevederilor legale procesul de desfăşurare a licitaţiilor durează. În acest sens a fost solicitată simplificarea procedurii, astfel încât autorităţile municipale să se încadreze în termene. Potrivit lui, contractul de achiziţie a fost semnat acum o săptămână şi au fost comandate materialele. De regulă, lucrările de aplicare a marcajelor se desfăşoară în luna mai, iar condiţiile meteorologice au permis, acestea au fost efectuate chiar şi în aprilie.

Ştefan Racu a menţionat că aplicarea marcajelor a început de marţi pe strada Munceşti. Prioritate au avut străzile de la periferie, neluminate. De asemenea, marcajul este reînnoit pe porţiunile cu trafic intens. La fel, sunt marcate străzile pietonale în baza prescripţiilor emise de Direcţia transport şi Inspectoratul Naţional de Patrulare. În total pentru aplicarea marcajului în toată Capitala, întreprinderea ar avea nevoie de câteva luni. În prezent se efectuează lucrări şi noaptea, şi în zilele de odihnă, când traficul este redus.

Şeful întreprinderii a îndemnat şoferii să dea dovadă de prudenţă şi să respecte semnele de circulaţie temporare pe porţiunile pe care se efectuează lucrări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite