Maia Sandu: Mă întreb dacă nu cumva Igor Dodon îl consideră pe Plahotniuc un cetăţean demn de Ordinul Republicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă decretul preşedintelui Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu a fost criticat de opoziţie, se pare că decretul de retragere a Ordinului Republicii liderului PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi salutat de aceasta. Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, se întreabă de ce pe şeful statului nu-l deranjează faptul că democratul deţine această distincţie înaltă.

„În campania electorală am promis că primul decret pe care îl voi semna în calitate de Preşedinte va fi de retragere a Ordinului Republicii lui Plahotniuc. E o mare ruşine să decorezi cu cea mai înaltă distincţie de stat o persoană care distruge statul şi instituţiile lui, o persoană cu grave probleme de integritate şi dispreţuită de marea majoritate a populaţiei.

Mă întreb de ce pentru Igor Dodon decorarea lui Plahotniuc, împotriva căruia el ar fi promis să lupte, nu reprezintă o problemă. Mă întreb dacă nu cumva Igor Dodon a uitat complet de propriile declaraţii şi îl consideră pe Plahotniuc un cetăţean demn de Ordinul Republici”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 24 iulie 2014, Vlad Plahotniuc a fost decorat cu Ordinul Republicii de către preşedintele Nicolae Timofti pentru 

„Pentru contribuţii decisive la desăvârşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite