Maia Sandu: Dodon îi datorează lui Plahotniuc funcţia de preşedinte şi nu poate să facă nimic serios ce l-ar supăra pe acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon nu va reuşi să anuleze legea ce a tranformat miliardul furat din sistemul bancar în datorie publică şi nici să contribuie la reforma justiţiei, din cauză că nu este liber în acţiune. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care se arată sceptică în privinţa promovării unor reforme de către şeful statului.

„Igor Dodon nu poate să reuşească fiindcă el nu-şi doreşte acest lucru cu adevărat şi nu este liber în acţiuni, pentru că funcţia a obţinut-o prin datorii. Îi datorează lui Plahotniuc această funcţie şi respectiv nu poate să facă nimic serios ce l-ar supăra pe Plahotniuc”, a declarata Sandu.

Ea susţine că, dacă obţinea victoria la prezidenţiale împuternicirile actuale ale preşedintelui ţării erau să aibă un impact mai mare asupra reformelor.

„Aici sunt două aspecte pe care eu aş fi mizat. Una este voinţa poporului. Şi doi, sunt pârghiile pe care le au partenerii de dezvoltare. Aceste pârghii pot fi folosite pentru a determina guvernarea să facă reforme. În momentul în care Igor Dodon îşi exprimă dorinţa de a anula Acordul de Asociere, partenerii externi, în special cei europeni, nu au de ce să-l sprijine. El nu poate face echipă nici cu partenerii externi ai Republicii Moldova, nici cu populaţia. Aţi văzut care sunt preocupările lui. El schimbă drapele, scrie limba moldovenească în loc de limba română, merge şi face declaraţii antistatale în raioanele din stânga Nistrului”, a mai subliniat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite