Maia Sandu, despre dosarul penal deschis în Rusia pe numele lui Renato Usatîi: „Un ajutor al Moscovei pentru Igor Dodon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, consideră că Igor Dodon nu vrea să aibă concurenţi pe segmentul său electoral, iar din acest motiv încearcă să-l elimine pe primarul de Bălţi, Renato Usatîi, din cursa prezidenţială din toamna acestui an.

Maia Sandu a afirmat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că punerea sub învinuire a lui Renato Usatîi de către anchetatorii din Federaţia Rusă „este un ajutor al Moscovei pentru Igor Dodon”.

Amintim că Renato Usatîi a fost pus sub acuzare vineri, 24 aprilie, de către anchetatorii din Federaţia Rusă. Politicianul este acuzat că a făcut parte dintr-o grupare criminală care s-a ocupat cu „operaţiuni valutare ilegale”. 

Renato Usatîi a declarat, la emisiunea Cotidianul Live, că dosarul penal deschis pe numele său în Rusia este fabricat la insistenţa lui Igor Dodon, care ar fi discutat acest subiect „cu oameni foarte influenţi” din Rusia. Usatîi spune că este o aberaţie că dânsul ar fi putut spăla circa 16 miliarde de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite