Maia Sandu, despre activitatea Guvernului Chicu: „Dacă lucrurile vor continua în acelaşi fel, se poate ajunge la o criză în toate domeniile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că Guvernul actual este unul „incapabil şi iresponsabil” care nu a ştiut să administreze situaţia crizei sanitare şi din cauza aceasta s-a ajuns la un număr foarte mare de infectări în sistemul medical şi nu doar, transmite IPN.

Dacă lucrurile vor continua în acelaşi fel, se poate ajunge la o criză în toate domeniile. De aceea, PAS va încerca să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor indiferent de consecinţele politice pentru PAS pe termen mediu şi lung, lucru care depinde, însă, şi de deputaţi din Parlament. Declaraţii în acest sens au fost făcute de lidera PAS, într-un live pe Facebook.

„Şi aici este o situaţie foarte grea pentru noi. Să încercăm să numim un Guvern mai bun pentru cetăţeni, asumându-ne toate riscurile politice şi de imagine, inclusiv riscurile electorale mai departe sau să lăsăm lucrurile aşa cum sunt? Eu cred că dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să încercăm să îmbunătăţim viaţa cetăţenilor, indiferent de consecinţele politice pentru noi pe termen mediu şi lung. Şi asta o să încercăm să facem. Acum, evident, depinde şi de alţi deputaţi din Parlament”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit liderei PAS, în situaţia în care îşi propune numirea unui nou Guvern există riscuri mari pentru partid. „Dacă lăsăm acest Guvern, ne-am convins cu toţii şi mai ales, dacă rămâne, o să ne convingem cu toţii, cât de urâtă va fi situaţia. Şi situaţia va fi urâtă pentru cetăţeni, nu pentru guvernanţi, că ei întotdeauna au cu ce se descurca”, a conchis lidera PAS.

În altă ordine de idei Maia Sandu a menţionat că la alegerile prezidenţiale din toamnă optează pentru un candidat comun de dreapta, dar pentru unul care are cele mai mari şanse. Însă, spune lidera PAS, multe dintre partidele de dreapta deja şi-au anunţat candidaţii, inclusiv liderul Platformei DA Andrei Năstase. „Noi vrem să câştigăm aceste alegeri prezidenţiale şi să-l debarcăm pe Igor Dodon de la putere pentru că doar aşa putem să tăiem capul sistemului mafiot. Pentru asta trebuie să mergem în aceste alegeri cu candidatul care ale cele mai mari şanse”, a declarat Maia Sandu.

https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-pas-va-incerca-sa-imbunatateasca-viata-cetatenilor-7965_1073413.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite